Terug

Volg Hart van Nederland

NOS-gebouw op Media Park beplakt met 14.445 Post-its: 'Eerlijk onderzoek naar oversterfte'

Politiek

23 feb 2023, 16:10

Een groepje van zo'n veertig demonstranten heeft donderdagmiddag een ludiek protest gehouden op het Media Park in Hilversum. De demonstranten beplakten de gevel van het gebouw van de NOS met 14.445 Post-its: één voor iedere oversterftedode.

Op de memobriefjes staan teksten geschreven als 'de media liegt', 'denk rustig na' en 'wij zijn de leugens zat'. Ook hadden de demonstranten protestborden en spandoeken bij zich met daarop kreten als 'Media = Angstporno' en 'Het stopt pas als we nee zeggen'.

De kleine groep betogers waren wel even bezig om de briefjes op het pand te hangen:

NOS-gebouw op Media Park beplakt met 14.445 Post-its
0:36
NOS-gebouw op Media Park beplakt met 14.445 Post-its

Oversterfte

Volgens de demonstranten weigert de staatomroep om de oversterfte serieus te nemen. Vorig jaar was er fors meer oversterfte dan normaal, zo meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek vorige maand. De belangrijkste oorzaken zijn volgens het onderzoeksbureau griep en corona. Het oversterftecijfer van 2022 lag wel lager dan in 2020 en 2021, toen veel mensen overleden aan de gevolgen van het coronavirus.

Burgemeester Gerhard van den Top van Hilversum sommeerde de demonstranten om vóór 12.30 uur te vertrekken van het Media Park. Anders zouden zij een proces-verbaal krijgen.

Beeld: HFV

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.