Terug

Volg Hart van Nederland

Nederland trekt 10 miljoen euro extra uit voor hulp aan Gaza

Nederland trekt 10 miljoen euro extra uit voor hulp aan Gaza

Politiek

17 okt 2023, 12:22

Het kabinet steekt 10 miljoen euro extra in humanitaire hulp aan de bewoners van Gaza, meldt demissionair minister van Ontwikkelingssamenwerking Liesje Schreinemacher. Het geld wordt verstrekt via onder meer de Verenigde Naties en de Rode Halve Maan, zei de bewindsvrouw na een Nationaal Veiligheidsberaad.

Internationale hulporganisaties waarschuwen voor een "humanitaire ramp" in Gaza. Honderdduizenden mensen in het Palestijnse gebied zijn ontheemd na een oproep van de Israëlische regering om te evacueren.

Hart van Nederland sprak eerder met de Palestijns-Nederlandse Mohammed, die zich zorgen maakt over zijn familie in Gaza:

Nederlandse familie maakt zich zorgen om familie in Gaza
2:28
Nederlandse familie maakt zich zorgen om familie in Gaza

Door de vergeldingsacties van Israël in reactie op de terreuraanval van Hamas zijn inmiddels meer dan 2670 mensen in Gaza overleden. Het gebied is grotendeels afgesloten van water en elektriciteit.

Geld voor medicijnen en voedsel en water

Ook het kabinet maakt zich "enorme zorgen" over de humanitaire situatie. Het geld is bedoeld voor "medicijnen, voedsel en water", hoewel de minister erkent dat het moeilijk is om hulp in Gaza op de juiste plek te krijgen. Ze blijft dan ook pleiten voor een humanitaire corridor voor hulpgoederen via Egypte.

Hart van Nederland / ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.