Terug

Volg Hart van Nederland

Mona Keijzer verlaat het CDA: 'Kritisch op kandidaat-lijsttrekker'

Mona Keijzer verlaat het CDA: 'Kritisch op kandidaat-lijsttrekker'

Politiek

4 aug 2023, 20:24

Voormalig staatssecretaris en partijprominent Mona Keijzer verlaat het CDA. Dat bevestigt een woordvoerder van de partij na berichtgeving door RTL Nieuws.

De woordvoerder wilde niet zeggen waarom Keijzer is vertrokken. Maar volgens RTL was zij kritisch op de mogelijke kandidatuur van de Nijmeegse burgemeester Hubert Bruls voor het lijsttrekkerschap. Haar kritiek zou door de partijvoorzitter Hans Huibers niet serieus zijn genomen, aldus RTL. Dat was voor haar de laatste spreekwoordelijke druppel.

Ontslagen

Keijzer was staatssecretaris van Economische Zaken in het kabinet-Rutte III. Zij werd door premier Mark Rutte ontslagen nadat zij zich in De Telegraaf negatief had uitgelaten over het coronabeleid.

Gemengde reacties op vertrek Mona Keijzer: van 'onvermijdelijk' tot 'respect!'
1:10
Gemengde reacties op vertrek Mona Keijzer: van 'onvermijdelijk' tot 'respect!'

In 2020 wilde ze lijsttrekker worden voor de partij, maar legde het af tegen Hugo de Jonge en Pieter Omtzigt. In 2017 haalde ze bij de verkiezingen ruim 165.000 stemmen.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.