Terug

Volg Hart van Nederland

Minister van Gennip: druk op arbeidsmarkt verlagen door vrouwen meer te laten werken

Minister van Gennip: druk op arbeidsmarkt verlagen door vrouwen meer te laten werken

Politiek

8 mrt 2023, 11:40

Vrouwen moeten meer uren gaan draaien om de druk op de arbeidsmarkt te verlagen. Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) start eind maart een campagne om vrouwen aan te sporen na te denken over het werken van meer uren per week.

Minister Karien van Gennip (SZW) benadrukt dat het om een persoonlijke keuze gaat en dat het belangrijk is dat vrouwen zich bewust zijn van de financiële consequenties.

Combineren van werk en privé

Van Gennip wijst erop dat een paar extra werkuren per week de druk op de arbeidsmarkt al aanzienlijk kan verlichten, aangezien er in vrijwel alle sectoren grote tekorten aan personeel zijn. Volgens de minister kunnen werkgevers en vrouwen samen kijken naar de mogelijkheden en belemmeringen om meer te werken, zoals het combineren van werk met thuis en de invloed op werkzaamheden en werkcultuur.

De campagne zal vanaf 27 maart te zien zijn op sociale media en online platforms. Het ministerie zal ook tips delen over hoe vrouwen het gesprek kunnen aangaan met hun werkgever en hun thuissituatie.

De campagne is gericht op vrouwen tussen de 30 en 60 jaar en komt voort uit een verzoek van de Tweede Kamer in 2021 om een dergelijke campagne te starten. VVD-Kamerlid Judith Tielen verwees daarbij naar de campagne uit de jaren 80 met de slogan 'een slimme meid is op haar toekomst voorbereid'.

Ook voor 55-plussers is er ruimte op de arbeidsmarkt, wel moeten zij zich tegenwoordig anders presenteren dan zij gewend zijn:

55-plussers zijn het verborgen goud op de arbeidsmarkt
1:24
55-plussers zijn het verborgen goud op de arbeidsmarkt

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.