Terug

Volg Hart van Nederland

Meerdere politici aanwezig bij anti-abortus mars in Den Haag

Politiek

11 nov 2023, 16:26

Duizenden mensen hebben in Den Haag meegelopen met de jaarlijkse Mars voor het leven, dat meldt initiatiefnemer Schreeuw om leven. De christelijke beweging wil met de stille tocht door de stad, laten zien grote moeite te hebben met abortussen.

Eén van de aanwezigen was ChristenUnie-leider Mirjam Bikker. Zij zei onder andere dat het "onbeschermde kleine leven dat zelf nog geen stem heeft" moet worden beschermd. Daarnaast pleitte de ChristenUnie-leider ervoor dat vrouwen moeten worden geholpen als ze te maken krijgen met financiële problemen of huisvestingsproblemen, "om te zorgen dat ze dan meer mogelijkheden zien dan die ene uitweg".

Bekijk hier de hele lijst van belangrijkste thema's bij de komende verkiezingen volgens kiezers, met bij elk onderwerp ook bij welke politieke partij de meest en minste interesse is:

  1. 64% Gezondheidszorg

  2. 55% Woningbouw en krapte op de woningmarkt

  3. 48% Migratie, asiel en inburgering

  4. 47% Ouderenzorg

  5. 46% Politie en veiligheid in zijn algemeen

  6. 45% AOW en pensioenen

  7. 45% Armoedebestrijding

  8. 44% Koopkracht van middeninkomens

  9. 39% Toekomst van energievoorziening in Nederland, met duurzame en/of kernenergie

  10. 37% Integriteit en eerlijkheid van politici en bestuurders

  11. 37% Belastingen

  12. 35% Onderwijs

  13. 33% Aanpakken van onrecht

  14. 31% Toekomst landbouw in Nederland

  15. 29% Afhandeling toeslagenaffaire

  16. 28% Jeugdzorg

  17. 27% Natuur en groen in Nederland

  18. 25% Defensie van Nederland

  19. 22% Afhandeling aardbevingsschade Groningen

  20. 21% Aanpak mondiale klimaatverandering

  21. 18% Oorlog in Oekraïne

  22. 15% Oorlog in Israël en Gaza

Zo'n vijftig mensen waren aanwezig bij een tegendemonstratie. Zij hadden kartonnen borden bij zich met teksten als "Baas in eigen buik" en "Mijn kut is mijn keuze". De tegendemonstranten schreeuwden leuzen naar de deelnemers aan de mars. Sommigen van hen staken hun middelvinger naar de mars op.

SGP

Bikker was niet de enige politicus die haar gezicht liet zien, ook SGP-leider Chris Stoffer was aanwezig. Hij was afgelopen donderdag ook al naar een abortuskliniek om de zogeheten 'pro-life wakers' te steunen. De 'wakers' benaderen vrouwen bij de klinieken, met als doel een abortus te voorkomen. De actie van Stoffer kwam hem op veel kritiek te staan, onder anderen van VVD-leider Dilan Yeşilgöz en D66-leider Rob Jetten.

Kandidaat-Kamerlid van de SGP Diederik van Dijk zou ook naar een abortuskliniek in Utrecht gaan voor een steunactie, maar dat werd vrijdag op het laatste moment afgeblazen om ongeregeldheden te voorkomen.

Hart van Nederland / ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.