Terug

Volg Hart van Nederland

Man smijt koffiekopje naar raadsleden bij vergadering over asielzoekers: 'Ik weet jullie allemaal te vinden!'

Man smijt koffiekopje naar raadsleden bij vergadering over asielzoekers: 'Ik weet jullie allemaal te vinden!'

Politiek

30 sep 2022, 10:07

Een raadsvergadering in Midden-Groningen is donderdagavond goed uit de hand gelopen. Tijdens een gesprek over de komst van een noodopvang voor asielzoekers verloor een van de aanwezigen zijn geduld. Hij smeet vervolgens een koffiekopje naar de politici aan de andere kant van de zaal.

Het Dagblad van het Noorden heeft beelden online geplaatst van het incident, die ook hierboven te zien zijn. Volgens de regiokrant was de man een activist die samen met ongeveer vijftien andere activisten naar de vergadering was gekomen. Ze lieten zich tijdens de gesprekken al vaker horen, met kreten als "Je moet je schamen, neem die asielzoekers zelf maar in de tuin!"

Bang voor overlast

Wanneer een van de mensen in het publiek luidkeels aan het woord is staat een man in een rood vest op en smijt op hoge snelheid een kopje door de zaal. Hij raakt niemand, maar de impact is luid te horen. Daarna scandeert de activist een paar leuzen en loopt hij onder begeleiding van beveiligers de zaal uit. Daar roept hij nog luidkeels "denk erom, ik weet jullie allemaal te vinden!"

De opvang zal in de Eurohal in Zuidbroek geplaatst worden. Er is plaats voor ongeveer 500 asielzoekers en de opvang zal er minstens een half jaar tot maximaal een jaar blijven. Inwoners van de gemeente zijn bezorgd over de komst van de opvang, omdat ze vrezen voor overlast zoals bijvoorbeeld vernielingen of dreigende situaties.

Beeld: DvhN

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.