Terug

Volg Hart van Nederland

Lijsttrekkers tekenen akkoord om lhbti+-rechten te beschermen, PVV, NSC en BBB ontbreken

Politiek

1 juni 2024, 13:39

Lijsttrekkers en vertegenwoordigers van zeven politieke partijen hebben een 'Europees stembusakkoord met het COC' ondertekend, zo maakte de belangenorganisatie vrijdag bekend. In dit akkoord beloven ze zich in het Europees Parlement in te zetten voor de mensenrechten van lhbti+-personen.

Het akkoord is ondertekend door Bas Eickhout (GL-PvdA), Malik Azmani (VVD), Gerben-Jan Gerbrandy (D66), Tom Berendsen (CDA), Ian Hendriks (Volt), Ronan van Langen (Partij voor de Dieren) en Anne Cramer (SP).

Een stembusakkoord is een afspraak tussen meerdere partijen om tijdens de verkiezingen met een gezamenlijk programma naar buiten te treden.

Europese wetgeving

Volgens het COC willen de partijen zich inzetten voor Europese wetgeving en beleid ter bescherming van lhbti+-personen, optreden tegen EU-lidstaten die de mensenrechten van lhbti+'ers schenden en andere landen aanspreken op dergelijke schendingen.

De ondertekening van het stembusakkoord werd bekendgemaakt na het tv-programma Op1, waar een debat plaatsvond rond de Europese verkiezingen. Alle partijen met één of meer zetels in de peilingen voor het Europees Parlement waren door het COC uitgenodigd om het akkoord te ondertekenen. PVV, NSC en BBB hebben niet op die uitnodiging gereageerd, aldus de belangenorganisatie.

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.