Terug

Volg Hart van Nederland

'Lachgasgebruik nog niet bestraft ondanks verbod'

Politiek

19 jan 2023, 08:47

Het langverwachte lachgasverbod is sinds 1 januari van kracht, maar ondanks de invoering wordt het nog niet gehandhaafd. Dat komt doordat de politie en het Openbaar Ministerie (OM) hun zaken nog niet op orde hebben, meldt De Telegraaf.

Er is meer tijd nodig voor allerlei ICT-aanpassingen en het veranderen van werkafspraken. Daarnaast zijn er nog geen afspraken over wat er moet gebeuren als een grote hoeveelheid lachgas wordt gevonden. De handhaving van het verbod laat daardoor nog even op zich wachten. In ieder geval tot juli kan het lachgas nog zonder sancties worden gebruikt.

Schadelijke drug

Het uitstel van de handhaving is een grote tegenvaller voor het kabinet, de Tweede Kamer en de politie. De partijen willen, maar kunnen dus nog niet ingrijpen. Het gebruik van lachgas heeft afgelopen jaren tot tientallen doden en gewonden geleid. Agenten betrapten in 2021 ruim 4.000 keer automobilisten met lachgas achter het stuur.

Sinds 1 januari 2023 is het bezit en verkoop van lachgas verboden. De drug staat op de lijst met verboden middelen.

Bovenstaande video was eerder te zien bij Hart van Nederland

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.