Terug

Volg Hart van Nederland

Kwetsbare kinderen in regio Zandvoort kunnen door F1 niet naar school

Kwetsbare kinderen in regio Zandvoort kunnen door F1 niet naar school

Politiek

17 aug 2021, 19:56

Mensen die in de regio Zandvoort gebruik maken van Wmo- en leerlingenvervoer worden in het eerste weekend van september door hun vervoerder niet naar hun bestemming gereden. RegioRijder, die deze ritten normaal organiseert, rijdt niet vanwege de Formule 1 in dat weekend. Ook op vrijdag vallen ritten uit.

Vervoerder RegioRijder geeft als reden de verwachte drukte op de wegen in de gemeente Zandvoort, Haarlem, Bloemendaal en Heemstede. Op vrijdag beginnen de vrije trainingen op het circuit in Zandvoort. Op zondag staat de race op het programma.

"Er is gekeken naar de mogelijkheden om toch te rijden", zegt een woordvoerder van het vervoersbedrijf tegen Hart van Nederland. "We rijden kwetsbare kinderen en willen niet een situatie creëren waarin we de kinderen wel kunnen ophalen, maar thuisbrengen niet meer lukt." Gisteren zijn de ouders van kinderen per brief op de hoogte gesteld.

Schande

Op Twitter bracht Christiaan Kwint het uitvallen van het vervoer onder de aandacht. Hij 'vindt er iets van' schrijft hij in z'n tweet. Al snel krijgt hij veel bijval van anderen die ook niet snappen waarom het vervoer van mensen die extra zorg nodig hebben moet wijken voor een groot evenement als de Formule 1.

Ook in Den Haag spreken partijen schande van het tijdelijk stoppen van het vervoer. Kamerleden van PvdA en GroenLinks delen de tweets van Christiaan Kwint. Lisa Westerveld van GroenLinks tweet "Géén vervoer voor kinderen met een handicap. Wél vervoer naar de Formule 1. Over prioriteiten gesproken". Attje Kuiken (PvdA) ziet het als "racen boven onderwijs..."

Kleinere impact

RegioRijder zorgt in de regio voor vervoer van kinderen die niet zelfstandig naar hun school voor speciaal onderwijs kunnen reizen en mensen die gebruik maken van Wmo-vervoer. Voor de scholieren is de uitval van de ritten op vrijdag vooral vervelend, omdat ze niet naar school kunnen worden gebracht.

Mensen die niet zelfstandig kunnen reizen en daarom gebruik maken van Wmo-vervoer kunnen het hele weekend geen gebruik maken van de vervoersdienst. De impact op die groep is kleiner dan voor schoolgaande kinderen.

Regiorijder waarschuwt dat gebruikers ook op andere dagen rekening moeten houden met lange reistijden of uitval.

Beeld: ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.