Terug

Volg Hart van Nederland

Koning Willem-Alexander gespot bij 'wietplantage' in Beuningen

Koning Willem-Alexander gespot bij 'wietplantage' in Beuningen

Politiek

20 apr 2022, 22:51

Koning Willem-Alexander is woensdagmiddag gespot bij een drugscontainer in een buitengebied bij Beuningen. De koning was daar niet voor duistere praktijken, maar juist voor een werkbezoek over het voorkomen van druggerelateerde ondermijning en criminaliteit in het buitengebied.

Criminelen verplaatsen hun activiteiten namelijk steeds meer naar de buitengebieden. Ze gebruiken de afgelegen plekken vooral voor de productie en opslag van hennep en synthetische drugs, zoals XTC en GHB. Veertien gemeenten in de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid, waaronder Beuningen, zijn daarom een samenwerking gestart om zicht te krijgen op kwetsbare plekken en om ondernemers en burgers weerbaarder te maken tegen druggerelateerde ondermijning.

Bezoek aan drugscontainer

Op een boerenbedrijf in Beuningen sprak de koning daar woensdag over met inwoners en ervaringsdeskundigen. Daarnaast ging hij in gesprek met vertegenwoordigers van de politie, gemeenten en land- en tuinbouworganisatie ZLTO over de aanpak van ondermijning in de regio. Aansluitend bracht de koning op het boerenerf een bezoek aan een nagebouwde drugscontainer. De opgezette 'wietplantage' in de container wordt onder meer gebruikt om installateurs te trainen in het verwijderen van gevaarlijke bedrading bij échte wietkwekerijen.

Koning Willem-Alexander in een drugscontainer op een boerenerf in Beuningen. (Beeld: RVD)

Koning Willem-Alexander in een drugscontainer op een boerenerf in Beuningen. (Beeld: RVD)

Beeld: RVD

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.