Terug

Volg Hart van Nederland

'Kabinet schrapt bezuiniging van 500 miljoen euro op jeugdzorg'

Politiek

26 apr 2022, 15:11

Het kabinet zet een streep door de voorgenomen bezuiniging van 500 miljoen euro op de jeugdzorg. Dat melden Haagse bronnen dinsdag aan RTL Nieuws. Het besluit om de omstreden maatregel te scharappen zou vrijdag al zijn genomen in de ministerraad.

De miljoenenbezuiniging stond in het regeerakkoord van Rutte IV. VVD, D66, CDA en ChristenUnie wilden het geld weghalen bij gemeenten, maar die kwamen daartegen in opstand. Ook bij verschillende oppositiepartijen in de Tweede én Eerste Kamer - waar de coalitie geen meerderheid heeft - stuitte de maatregel op veel verzet.

Eigen bijdrage?

Het kabinet heeft nu afgesproken die 500 miljoen euro zelf op te hoesten, aldus RTL Nieuws Wel zal staatssecretaris Maarten van Ooijen van Volksgezondheid moeten onderzoeken of het mogelijk is een eigen bijdrage voor de jeugdzorg in te voeren. Hoe die er dan precies uit komt te zien is nog onduidelijk.

Het schrappen van de bezuiniging is volgens de Haagse bronnen niet bekendgemaakt omdat het kabinet had gehoopt de oppositie te verrassen met dit gebaar van goede wil. Premier Mark Rutte en minister Sigrid Kaag van Financiën zouden half mei willen proberen steun te krijgen voor de plannen, met GroenLinks, PvdA en JA21 als voornaamste gesprekspartners.

Bovenstaande video was eerder te zien bij Hart van Nederland

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.