Terug

Volg Hart van Nederland

Kabinet krijgt dikke onvoldoende, zelfs van eigen achterban

Kabinet krijgt dikke onvoldoende, zelfs van eigen achterban

Politiek

16 feb 2023, 21:00

Nederlanders geven de regering een dikke onvoldoende. Dat blijkt uit onderzoek onder het Hart van Nederland-panel. Het kabinet-Rutte IV krijgt gemiddeld een 3,6. Zelfs de achterban van de coalitiepartijen geeft het kabinet geen voldoende.

Voor het onderzoek werd op 15 februari een representatieve groep van 3.264 mensen ondervraagd. Zij mochten hun vertrouwen in het kabinet uitdrukken in een rapportcijfer en 33 procent van de mensen gaf het cijfer '1'. Vooral stemmers op FVD (82 procent) en PVV (64 procent) vinden dat het kabinet zo'n laag cijfer verdient.

De meeste steun voor het kabinet komt van VVD-stemmers, maar ook zij geven geen voldoende: van hen krijgt het kabinet een 5,4. Daarna komen de stemmers op ChristenUnie (5,0), D66 (4,6) en CDA (4,0).

Stemmers op oppositiepartijen zijn nog negatiever. De GroenLinks achterban is het meest positief, maar komt nog steeds niet hoger uit dan een 4,0, gevolgd door PvdA (3,6), SP (2,9), PvdD (2,9), PVV (2,0) en FVD (1,4).

Gang van zaken

Mensen zijn over het algemeen ontevreden over de gang van zaken in Nederland op dit moment. In totaal is 21 procent (zeer) tevreden en 78 procent (zeer) ontevreden. Van de tevreden mensen is 2 procent zeer tevreden en 19 procent enigszins tevreden. Van de mensen die niet tevreden zijn, is 25 procent enigszins ontevreden en 53 procent zeer ontevreden.

Ook je mening geven?

Word lid van het Hart van Nederland-panel! Kijk hier voor alle informatie over het panel en meld je net als 40.000 andere mensen aan voor de onderzoeken!

Per onderzoek wordt een voor de Nederlandse bevolking representatief deel van het panel uitgenodigd. De laatste onderzoeken bekijk je hier.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.