Terug

Volg Hart van Nederland

Kaag reageert op fakkelprotest: 'Ik laat me niet intimideren'

Politiek

20 feb 2023, 17:03

D66-leider Sigrid Kaag heeft vooralsnog geen aangifte gedaan tegen de mensen die haar zondag voorafgaand aan een debat in Diepenheim in Overijssel opwachtten met fakkels. Zij laat weten zich niet de mond te laten snoeren.

"Ik laat me niet intimideren of afleiden van de inhoud", zegt Kaag in een verklaring. "Het werk voor Nederland is te belangrijk en te urgent om te laten liggen."

Kaag herhaalt wel dat zij zich zorgen maakt over de toon van het publieke debat. "Wat gisteren gebeurde - welke gedachten ik daar ook bij heb - gaat niet over mij alleen. We dreigen in Nederland iets essentieels te verliezen. Het respect dat we hopen van anderen te krijgen durven we steeds minder aan elkaar te geven. De waarden die ons verbinden staan onder druk."

Niet alleen politic, maar ook bijvoorbeeld politieagenten, verpleegkundigen, wetenschappers en journalisten krijgen volgens Kaag te maken met "aangewakkerde verdachtmakingen en complotten. Dat is gif voor onze democratische rechtsstaat", aldus de eerste vicepremier.

Zelf zegt Kaag altijd het gesprek aan te zullen blijven gaan. "Met iedereen. Overal. Het blijft mijn overtuiging dat luisteren beter is dan schreeuwen en dat we van elkaar kunnen leren met oprechte belangstelling voor elkaar."

ANP

In onderstaande video is te zien hoe Sigrid Kaag werd opgewacht door demonstraten met fakkels:

Demonstranten wachten D66-leider Kaag op met fakkels en sirenes
0:41
Demonstranten wachten D66-leider Kaag op met fakkels en sirenes

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.