Terug

Volg Hart van Nederland

Kaag bezorgd over wantrouwen burgers na fakkelprotest Diepenheim

Politiek

20 feb 2023, 22:36

De demonstranten die minister Sigrid Kaag zondag aan het eind van de middag met fakkels opwachtten in Diepenheim, zijn het vertrouwen in de overheid volledig kwijt. Kaag maakt zich zorgen over de toon van het publieke debat, maar doet er alles aan om het vertrouwen van burgers in de politiek 'te herstellen'.

Dat zegt ze maandagavond in gesprek met Hart van Nederland. Volgens Kaag kunnen mensen best van mening verschillen, maar moet het gesprek daarover op de inhoud plaatsvinden. "Dat doe je met respect, met fatsoen en daar moet je de mens heel in laten." En dat gebeurde volgens de minister in Diepenheim niet.

"Vertrouwen en wantrouwen is een heel breed thema en zaken die in onze samenleving enorm spelen. De hele politiek doet enorm zijn best om het vertrouwen te herstellen. Dat doe je door resultaten te boeken en te benoemen wat goed en fout gaat", stelt Kaag.

Agenderen, niet polariseren

De minister vindt niet dat haar partij D66 polariseert. "Wij agenderen, dat is heel iets anders dan polariseren. Wij zetten de moeilijke thema's van deze tijd op de agenda." Ze wil niet ingaan op een vraag van Hart van Nederland of haar partij aan onnodig polariseren deed toen werd gezegd de veestapel diende te worden gehalveerd. "De demonstraten zeiden heks en dat we allemaal leugenaars zijn. Er werden heel veel dingen over elkaar gegooid."

 "U bent niet voor Nederland", werd er zondagmiddag door de demonstranten tegen Kaag geroepen. Er klonk veel kritiek op de keuzes van de overheid en de politiek. Kaag laat aan Hart van Nederland weten dat D66 'durft te benoemen dat een aanpak van de stikstofcrisis heldere keuzes nodig maakt van ons allen'. "Waardoor boeren perspectief krijgen, waardoor we kunnen bouwen, waardoor we de economie open kunnen houden en waardoor de natuur herstelt wordt. Zonder heldere keuzes gebeurt dat niet."

Luister ook naar de podcast TV-TALK, waarin iedere dag de belangrijkste fragmenten van de televisieavond doorgenomen worden. Zo ging het in de aflevering van 21 februari over het protest tegen Kaag in het Overijsselse Diepenheim:

TV-TALK is iedere ochtend te vinden in je favoriete podcastapp, zoals Spotify, Apple Podcasts of Juke. Of luister 'm direct via de speler hierboven. Abonneer om geen aflevering te missen! Wil je meepraten of iets met ons delen? Mail dan naar podcast.hart@talpanetwork.com of gebruik #TVTALK.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.