Terug

Volg Hart van Nederland

Jetten belooft dat niemand deze winter in de kou komt te zitten

Jetten belooft dat niemand deze winter in de kou komt te zitten

Politiek

15 sep 2022, 07:44

Het kabinet vindt dat niemand deze winter mag worden afgesloten van gas en elektriciteit omdat ze de energierekening niet meer kunnen betalen. "Voor mij staat één ding echt voorop: niemand mag in Nederland in de kou komen te zitten", zegt energieminister Rob Jetten in talkshow Op1. Dat "is voor de komende winter de belofte", aldus de bewindsman.

Het kabinet overlegt momenteel met energiebedrijven over manieren om afsluitingen te voorkomen. Het zou volgens Jetten extra wrang zijn als mensen door betalingsproblemen zonder gas en elektra komen te zitten, "terwijl we weten dat er vanaf 2023 een goede structurele oplossing komt".

Miljarden om pijn te verzachten

Op Prinsjesdag trekt het kabinet miljarden uit om de pijn van de hoge prijzen te verzachten. Intussen wordt gewerkt aan een oplossing voor de korte termijn: het kabinet overlegt donderdag verder met energieleveranciers. Ook de energiebedrijven zijn het erover eens dat afsluitingen uit den boze zijn, zegt Jetten.

Eerder lekte al uit dat het kabinet werkt aan een fonds voor mensen die de energienota niet kunnen betalen. Momenteel wordt nog besproken wie er bijvoorbeeld voor in aanmerking zou komen voor steun uit het fonds.

Energierekening op afbetaling

De Telegraaf meldde woensdagavond dat het kabinet overweegt kredieten te verstrekken aan energieleveranciers. Mensen die dan in de betalingsproblemen komen, zouden via een lening hun energiebedrijf kunnen afbetalen.

Ingewijden benadrukken dat dit een van de vele opties is die op tafel liggen. Wanneer het uiteindelijke plan precies wordt gepresenteerd, is nog onduidelijk.

ANP

Bovenstaande video was eerder te zien bij Hart van Nederland

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.