Terug

Volg Hart van Nederland

Hugo de Jonge wilde dat ministerie appjes over coronacrisis geheim zou houden

Hugo de Jonge wilde dat ministerie appjes over coronacrisis geheim zou houden

Politiek

9 mrt 2023, 09:08

Oud-minister van Volksgezondheid en huidig minister voor Volkshuisvesting Hugo de Jonge drong er bij het ministerie op aan om zijn chatverkeer over de coronacrisis geheim te houden. De Jonge wilde "een nieuwe beoordeling" om de openbaarmaking van zijn whatsappberichten te voorkomen. VWS kwam daaraan tegemoet en hield de communicatie alsnog geheim.

Dat blijkt uit een brief die De Jonge, in het huidige kabinet minister voor Volkshuisvesting, op 10 november 2022 stuurde naar het ministerie van Volksgezondheid (VWS) en die in handen is van De Volkskrant. De ministeries van Volksgezondheid en Binnenlandse Zaken bevestigen de berichtgeving van het dagblad. De CDA’er meende dat zijn vorige ministerie met de voorgenomen openbaarmaking van zijn whatsappberichten tijdens de coronacrisis veel te ruimhartig was.

Opnieuw beoordelen

VWS zou uitzonderingsgronden die geheimhouding mogelijk maken "niet consequent toepassen". "Ik verzoek u de set documenten opnieuw te beoordelen en daar waar nodig de uitzonderingsgronden toe te passen", schreef De Jonge in de brief waarin hij zijn zienswijze op de naderende publicatie geeft.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.