Terug

Volg Hart van Nederland

Hugo de Jonge tegen samenwerken met PVV: 'Geen goed idee'

Hugo de Jonge tegen samenwerken met PVV: 'Geen goed idee'

Politiek

19 feb 2023, 16:52

CDA-minister Hugo de Jonge ziet niets in het idee om op provinciaal niveau weer samen te gaan werken met de PVV. Dat maakte hij duidelijk in het televisieprogramma Buitenhof.

"Ik heb de lijsttrekker juist horen zeggen dat hij dat helemaal niet ziet gebeuren. Dat lijkt me ook heel verstandig. We have been there en dat is geen goed idee om te doen", aldus De Jonge.

Coalitie door ruzie uiteen

Dagblad De Limburger meldde vorige week dat het CDA en de VVD in de provincie Limburg de deur openzetten voor samenwerking met de PVV na de verkiezingen in maart. In het voorjaar van 2021 viel de Limburgse coalitie van beide partijen met de PVV nog door ruzie uiteen.

"Wij sluiten geen enkele partij op voorhand uit", verklaarde lijsttrekker Michael Theuns van het CDA, aldus De Limburger. Dat zei ook de VVD-lijsttrekker. Volgens de PVV in Limburg zijn er al contacten met de voorlieden van beide partijen geweest.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.