Terug

Volg Hart van Nederland

Hugo de Jonge blikt terug op zware week: 'Raakt je als er aan je wordt getwijfeld'

Hugo de Jonge blikt terug op zware week: 'Raakt je als er aan je wordt getwijfeld'

Politiek

8 apr 2022, 14:46

"Het was een zware week en een zwaar debat", reflecteert minister Hugo de Jonge op het pittige debat dat donderdag plaats vond in de Tweede Kamer. De minister overleefde een motie van wantrouwen, waarmee een meerderheid van de Tweede Kamer aangeeft voorlopig nog genoeg vertrouwen hebben in de bewindsman.

Maar de kritiek van de oppositiepartijen is de minister niet in de koude kleren gaan zitten. "Sowieso raakt het je als er aan je wordt getwijfeld", licht hij vrijdagochtend toe tegenover Hart van Nederland. "Ik ben een mens van fouten en gebreken en ook ik maak fouten."

Werksfeer veranderen

Waar De Jonge toegeeft dat er veel werk aan de winkel is om het vertrouwen te herstellen, kaart hij ook een probleem aan, dat volgens hem ook aandacht verdient. "Wat ik zelf moeilijk heb gevonden en wat mij ook raakt, is dat er te makkelijk wordt getwijfeld aan je integriteit of je intenties. Ik doe mijn werk naar eer en geweten", aldus De Jonge. 

Volgens hem was het niet makkelijk zich te verdedigen tegen de kritische woorden van de oppositie. Hij vindt het dan ook zaak om met iedereen in politiek Den Haag te werken aan een prettiger werkcultuur.

Werk aan de winkel

Hoewel veel oppositiepartijen Hugo de Jonge liever hadden zien vetrekken, put de minister moed en kracht uit de partijen die niet hebben ingestemd in de ingediende motie van wantrouwen aan zijn adres.

De Jonge: "De motie heeft geen meerderheid gehaald en zo zie ik dat ook. Er is een duidelijk teken dat ik werk aan de winkel heb als het gaat om het herstel van vertrouwen. Maar er is ook een meerderheid die dat vertrouwen wel heeft en daarmee ga ik ook mee aan de slag."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.