Terug

Volg Hart van Nederland

Honderden kaartjes en bloemen voor Pieter Omtzigt: 'Dank voor deze steun!'

Honderden kaartjes en bloemen voor Pieter Omtzigt: 'Dank voor deze steun!'

Politiek

26 mrt 2021, 21:15

Pieter Omtzigt kan op veel steun rekenen. Hij is de laatste dagen het middelpunt van blunders en verwarring. Vandaag kreeg hij duizenden kaartjes en tientallen bosjes bloemen toegestuurd van mensen die de politicus een hart onder de riem willen steken.

Donderdag was op aantekeningen van de inmiddels opgestapte verkenner Kajsa Ollongren te zien dat bij de kabinetsformatie wordt gesproken over een "functie elders" voor Omtzigt. Een storm laaide op over het al dan niet 'uit de Kamer werken' van het Tweede Kamerlid. Een Kamermeerderheid wil nu in debat met oud-verkenners Ollongren en Jorritsma over de notitie.

Omtzigt, de nummer twee van het CDA, is populair en geldt als luis in de pels op het Binnenhof. Hij kwam onder meer op voor de slachtoffers van de toeslagenaffaire. Zijn populariteit werd wederom duidelijk bij de definitieve verkiezingsuitslag. Omtzigt kreeg 342.472 voorkeursstemmen. Goed voor bijna vijf zetels. Slechts zes kandidaten, allemaal lijsttrekkers, kregen nog meer stemmen.

Honderden kaartjes

Bij de CDA-fractie in Enschede kwamen vrijdag honderden kaartjes voor hem binnen. "Veel dank voor al deze steun", schrijft de lokale tak op Facebook.

Ook lokale bloemenzaken merken veel van de Omtzigt-gekte. "Ik kan niet precies zeggen wat op de kaartjes stond, maar het is in de strekking van 'even doorzetten, je doet het goed", aldus een bloemiste tegenover Metronieuws. "De Enschedeër was ook het openingsgesprek vanmorgen in de winkel, het leeft onder."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.