Terug

Volg Hart van Nederland

Grote deal Defensie goedgekeurd door VS: ruim 1,2 miljard dollar aan raketten

Grote deal Defensie goedgekeurd door VS: ruim 1,2 miljard dollar aan raketten

Politiek

21 juli 2022, 23:04

Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een mogelijke verkoop van Patriot-raketten van het type GEM-T aan de Nederlandse regering goedgekeurd. De geschatte kostprijs van de ballistische raketten (en aanverwante apparatuur) is 1,22 miljard dollar, omgerekend 1,19 miljard euro. Nederland heeft volgens het ministerie om de aankoop van 96 raketten gevraagd.

"De voorgenomen verkoop zal Nederland beter in staat stellen om huidige en toekomstige bedreigingen het hoofd te bieden", schrijft het Amerikaanse ministerie in een verklaring. Ook zou de verkoop "de defensieve capaciteiten van het Nederlandse leger vergroten" en "het doel steunen om de nationale en territoriale defensie te verbeteren, evenals de interoperabiliteit met Amerikaanse en NAVO-troepen. Nederland zal geen moeite hebben om dit materieel op te nemen in zijn krijgsmacht".

Mocht de verkoop doorgaan, dan produceert en levert het Amerikaanse bedrijf Raytheon het leeuwendeel van het militaire materieel.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.