Terug

Volg Hart van Nederland

Groepje boeren komt verhaal halen bij Rutte na Catshuis-interview

Groepje boeren komt verhaal halen bij Rutte na Catshuis-interview

Politiek

27 sep 2022, 10:28

Een groepje boeren heeft maandagavond verhaal gehaald bij premier Rutte, die op dat moment bezig was met het Catshuis-interview met Sven Kockelmann. Veel boeren in Nederland zijn ontevreden over het kabinetsbeleid en dan met name over de reductie in stikstofuitstoot en hoe het kabinet dat wil aanpakken.

De ongeveer tien boeren probeerden zich maandagavond laat te verzamelen bij het Catshuis, waar op dat moment de Op1-special werd uitgezonden. Voordat de agrariërs de locatie bereikten, werden ze met hun trekkers door de politie langs de kant van de weg gezet.

Na een gesprek met de politie zijn de boeren te voet verder gegaan naar het Catshuis om premier Rutte daar te confronteren. Na het interview met Kockelmann maakte Rutte tijd vrij om het groepje boeren - in de stromende regen - te woord te staan.

Aanhoren problemen

Een van hen valt direct met de deur in huis: "Als ik heel eerlijk ben, kan ik uw hoofd..." Waar Rutte de boerin direct aanvult: "niet meer zien". De premier hoort de boeren een tijdje aan. Niet alleen over het stikstofvraagstuk maar ook de hoge inflatie, de steeds maar oplopende energierekening en de oorlog tussen Rusland en Oekraïne passeren de revue.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.