Terug

Volg Hart van Nederland

GroenLinkser Senna Maatoug stopt met Twitter: 'Bedrijf verdient aan polarisatie'

GroenLinkser Senna Maatoug stopt met Twitter: 'Bedrijf verdient aan polarisatie'

Politiek

17 jan 2023, 09:27

Het GroenLinks-Kamerlid Senna Maatoug heeft besloten om te stoppen met Twitter omdat ze het niet eens is met het beleid van het sociale medium. In plaats daarvan wil ze mensen "in het echt, goed luisterend en vooral wat langzamer" op de hoogte houden van haar werk als parlementariër. Ze wil dat onder andere gaan doen via een maandelijks nieuwsbrief.

Maatoug zegt te worstelen met het gebruik van sociale media omdat ze het ondanks haar bezwaren wel belangrijk vindt om "toegankelijk te zijn en te laten zien wat ik doe als volksvertegenwoordiger". Ze vindt haar besluit dus "best spannend". "Misschien wordt het een grote mislukking en is er een reden dat het advies is: wees actief op Twitter."

Niet de eerste die stopt

Maatoug is niet de eerste politicus die besluit om te stoppen met Twitter, sommigen beweren dat het platform leidt tot "geprogrammeerde polarisatie" en "een giftige mix die de samenleving gijzelt". Zo liet D66-Kamerlid Van Ginneken half november weten te stoppen met Twitter: "Het is een plek van haat."

Twitter is een veelgebruikt kanaal onder politici om contact te houden met kiezers. Toch gebruikt de grote meerderheid van de Kamerleden nog wel het sociale medium.

Hart van Nederland / ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.