Terug

Volg Hart van Nederland

Grapperhaus heeft nul begrip voor galgactie tijdens demonstratie: 'Smakeloze toestand hoort niet bij ons'

Politiek

4 okt 2021, 14:37

Demissionair minister van Justitie en Veiligheid Ferd Grapperhaus heeft geen goed woord over voor de demonstranten die afgelopen zondag een galg meesleepten naar de coronademonstratie op de Dam. Eén van de demonstranten legde uit dat het ding symbolisch was bedoeld: "Wij als bevolking, wíj hangen op dit moment in die strop."

"Nee, daar heb ik helemaal geen begrip voor", zegt Grapperhaus in een reactie tegen Hart van Nederland. "En ik vind ook: je mag vinden wat je wil van het coronabeleid, maar je gaat niet op zo'n manier en dan ook nog suggesties aan personen verbinden... Dat is beneden alle peil."

Meenemen galg niet strafbaar

Volgens de minister snappen mensen die dat doen niet dat protesten in dit land alle ruimte krijgen. "En dat hoeft niet altijd inhoudelijk te zijn, dat je precies gaat oplezen waarom je iets vindt. Maar dit soort smakeloze toestanden horen niet bij ons."

Het meenemen van de galg is niet strafbaar, legde de politie zondag uit. "Het is alleen een galg, er zijn geen bedreigingen of verwensingen aan gekoppeld. Er is geen strafbaar feit gepleegd. Een galg 'an sich' voortduwen op straat, mag."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.