Terug

Volg Hart van Nederland

Geral sprak met Kaag tijdens fakkelprotest in Diepenheim: 'De sfeer was goed'

Politiek

20 feb 2023, 18:11

Demonstrant Geral Jacobse was afgelopen zondag, samen met zo'n vijftig anderen, aanwezig bij het protest in Diepenheim. Daar wachtte zij met haar mededemonstranten minister Sigrid Kaag op, om haar onvrede te uiten over de politica en de Nederlandse overheid in het algemeen. Kaag was in Diepenheim om deel te nemen aan de politieke talkshow 'Politiek in de Pol'.

Op beelden hieronder is te zien hoe Jacobse het gesprek met Kaag aan gaat: "Ons hele pensioen is naar de klote geholpen door jullie, en wat nu? D66 maakt heel Nederland kapot, en dat vind ik heel ernstig." Op dezelfde beelden probeert Kaag door middel van vragen te stellen een gesprek met de demonstranten te voeren.

In de video hieronder zie je het gesprek dat Kaag voerde met de demonstranten:

Demonstranten wachten D66-leider Kaag op met fakkels en sirenes
0:41
Demonstranten wachten D66-leider Kaag op met fakkels en sirenes

Na zo'n tien minuten besloot Kaag het gesprek te beëindigen, maar volgens de campagneleider verliep dat lastig. Ook omdat er sirenes afgingen. "Ik vond het heel raar dat Kaag opgegeven moment wegliep uit het gesprek. Ik heb daarvoor prima rustig met haar kunnen praten. Er stond beveiliging achter mij en ook politie was aanwezig. Zij hebben niet hoeven in te grijpen. De sfeer was goed," laat Jacobse weten aan Hart van Nederland.

Organisator Hans Verbeek van de talkshow 'Politiek in de Pol' noemde de sfeer 'grimmig'. "De betogers kwamen niet voor een gesprek. Een politicus opwachten met fakkels is nog niet eerder vertoond", liet Verbeek eerder al aan ANP weten.

Bijbels symbool

De actiegroep 'Strijders Twente', die achter de fakkelactie zit, zegt zich van geen kwaad bewust te zijn. "De actie is vreedzaam bedoeld en we hebben niets verkeerd gedaan. We gaan ook geen excuses aanbieden, zegt Derk Jan Lansink namens de organisatie tegen RTL Nieuws.

Ook volgens Jacobse was het een normaal protest: "De fakkels zijn een Bijbels symbool voor verlichting." Overigens had zij zelf geen fakkel in haar handen.

Bekijk hier hoe Sigrid Kaag werd opgewacht door de demonstranten met fakkels:

Demonstranten wachten D66-leider Kaag op met fakkels en sirenes
0:41
Demonstranten wachten D66-leider Kaag op met fakkels en sirenes

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.