Terug

Volg Hart van Nederland

FDF wil livestream van stikstofgesprek tussen LTO en bemiddelaar Remkes

FDF wil livestream van stikstofgesprek tussen LTO en bemiddelaar Remkes

Politiek

30 juli 2022, 12:27

Actiegroep Farmers Defence Force (FDF) wil dat er een livestream komt van het gesprek over het stikstofbeleid tussen LTO-voorzitter Sjaak van der Tak en bemiddelaar Johan Remkes. "Zodat alle boeren in Nederland het open en transparant kunnen volgen. Wij hebben er geen vertrouwen in dat LTO de belangen van boeren voldoende behartigt", zegt FDF-voorzitter Mark van den Oever.

Hij zegt bij zijn achterban te horen dat iedereen zo'n liveverbinding wil om te zien wat er gebeurt in het eerste gesprek. Dat vindt volgens Van den Oever volgende week vrijdag om 11.00 uur plaats. Hij weet nog niet of FDF zelf deelneemt aan het gesprek. "Dat bekijken we nog. Of we doen het collectief met de rest van de belangenclubs, of helemaal niet."

Verraad

Van der Tak van de LTO liet donderdag weten dat hij toch een "verkennend gesprek" wil voeren over het stikstofbeleid. Dat gebeurde na toezeggingen van premier Mark Rutte. Volgens FDF verraadt LTO Nederland de landbouwsector hiermee.

"Wij gaan ons beraden op onze strategie, nu Sjaak het front heeft verlaten. Één ding is zeker: wij laten onze belangen niet door hem verkwanselen. Het is niet zo dat Sjaak gaat vertellen hoe het verder gaat lopen. Hij kan afspreken wat hij wil maar als FDF zegt dat er geen vrede komt, dan komt er geen vrede."

Remkes vindt de livestream "geen goed idee", dat laat een woordvoerder van hem weten. "Dat is niet bevorderlijk voor het proces. Het is beter om elkaar tijdens een fysieke bijeenkomst 'in de ogen te kunnen kijken'", voegt hij daaraan toe.

Protestacties

Afgelopen week voerden de boeren opnieuw actie. Door afval op snelwegen en op/afritten de gooien werd het verkeer om sommige plaatsen ernstig ontregeld. Farmers Defence Force liet toen weten dat "Dit is wat je krijgt als je mensen ontzettend boos maakt", doelend op het stikstofplannen van het kabinet.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.