Terug

Volg Hart van Nederland

Farmers Defence Force noemt protest bij minister Van der Wal 'topactie'

Politiek

11 juni 2022, 13:06

Voorman van Farmers Defence Force (FDF), Mark van den Oever, noemt het protest van tientallen boeren vrijdag bij de woning van minister Christianne van der Wal (Stikstof) een "topactie". Dat zegt hij in een vlog op het YouTube-kanaal van de actiegroep.

Volgens Van den Oever is het niet erg dat de boeren de minister thuis opzochten. "Zij komen ook bij ons aan de keukentafel", aldus de FDF-voorman. Daarmee doelt hij op de stikstofmaatregelen en de gevolgen daarvan voor de agrarische sector.

FDF zoekt wel vaker politici thuis op. In oktober 2020 bezochten vijf leden van de actiegroep Rob Jetten bij zijn woonhuis.

Meer protestacties

Van den Oever laat ook weten dat er meer protestacties zullen volgen. "Reken er maar op dat we komen. En met méér", aldus de voorman. "We gaan een demonstratievergunning aanvragen bij Staghouwer en Van der Wal voor heel het jaar. Zodat we daar naar hartenlust het hele jaar kunnen demonstreren binnen de kaders van de wet." FDF vergadert maandag over de toekomstige acties, laat een woordvoerster weten.

Boerencollectief Agractie heeft al gezegd op woensdag 22 juni met trekkers actie te gaan voeren in Den Haag tegen de kabinetsaanpak van het stikstofprobleem. Van den Oever laat weten dat dat wat hem betreft al eerder kan. "Het lijkt er nu niet op dat we wachten tot 22 juni", zegt hij bij Omroep Brabant.

Politici geschrokken

Van der Wal was geschrokken van het protest bij haar huis, met name omdat het haar gezin raakte. Andere politici vinden het bezoek bij Van der Wal thuis onacceptabel.

Ook Caroline van der Plas van de BoerBurgerBeweging (BBB) vindt dat Boeren ministers niet thuis moeten opzoeken. Volgens haar staat het grootste deel van de boeren ook niet achter dit soort acties. BBB bespreekt zaterdag de stikstofplannen op de algemene ledenvergadering.

Bovenstaande reportage was eerder te zien bij Hart van Nederland.

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.