Terug

Volg Hart van Nederland

Boeren onderweg naar Zuiderpark in Den Haag voor 'grootste actie' ooit

Politiek

11 mrt 2023, 07:46

Farmers Defence Force (FDF) houdt zaterdag naar eigen zeggen hun grootste demonstratie ooit in het Zuiderpark in Den Haag. De actiegroep hoopt 100.000 demonstranten naar het park te trekken, maar heeft volgens de gemeente aangegeven met 25.000 mensen te komen. De gemeente zegt dat er geen maximum aantal deelnemers is. Wel mogen er maximaal twee tractoren in het park staan.

De protestactie is volgens FDF niet alleen om de boerenstandpunten naar voren te brengen over bijvoorbeeld het stikstofbeleid en de gedwongen uitkoop van boeren, maar ook om allerlei andere maatschappelijke problemen onder de aandacht te brengen zoals de toeslagenaffaire en de gascrisis in Groningen.

FDF demonstreert van 12.00 tot 16.00 uur met Samen voor Nederland, een door zichzelf benoemde niet-politieke vrijheidsbeweging. Politieke partijen waaronder Forum voor Democratie (FVD), Partij voor de Vrijheid (PVV) en Belang van Nederland (BVNL) riepen mensen eerder al op om naar de demonstratie te komen. Volgens FDF spreken onder anderen PVV-leider Geert Wilders en Wybren van Haga (BVNL) tijdens de actie.

Floor de Jong is samen met andere boeren onderweg naar Den Haag. In de video hieronder legt hij uit wat de boeren met deze demonstratie willen bereiken:

Boeren onderweg naar Zuiderpark in Den Haag voor 'grootste actie' ooit
1:04
Boeren onderweg naar Zuiderpark in Den Haag voor 'grootste actie' ooit

Extinction Rebellion

Op dezelfde dag zijn de klimaatactivisten van Extinction Rebellion van plan de A12 in Den Haag te blokkeren. Meer dan 2800 mensen hebben zich aangemeld, meldt Extinction Rebellion (XR). Ook zouden 1800 anderen zich hebben opgegeven voor een demonstratie op de randen van de tunnelbak van de snelweg. Volgens XR is dat "ruim twee keer zoveel als tijdens de vorige blokkade".

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.