Terug

Volg Hart van Nederland

Duizenden mensen op de been voor PrinsjesdagProtest in Den Haag: 'Nu is het genoeg!'

Duizenden mensen op de been voor PrinsjesdagProtest in Den Haag: 'Nu is het genoeg!'

Politiek

17 sep 2022, 17:44

Een paar duizend mensen hebben zaterdag meegedaan aan het PrinsjesdagProtest in Den Haag. De SP organiseerde de actie voorafgaand aan Prinsjesdag om te pleiten voor een noodplan om de gestegen kosten te drukken waar iedereen mee te maken heeft.

Onder de sprekers waren SP-leider Lilian Marijnissen, regisseur Eddy Terstall, hoogleraar financiële geografie Ewald Engelen en cabaretier Teun van der Elzen. De betogers verzamelden zich op de Koekamp en liepen vanaf daar een route door de stad.

Ze droegen onder meer SP-vlaggen, liepen achter een groot spandoek met de tekst: 'Nu is het genoeg!' en hadden bordjes bij zich met daarop 'Goed pensioen, kwestie van fatsoen' en 'Wij willen een betrouwbare overheid'.

Tijdens het protest werd ook een 'boodschappenlijst' uitgerold van 125 meter lang, waarop boodschappen stonden van mensen uit het hele land gericht aan het kabinet.

'Hele land naar de klote'

"De armoede wordt steeds groter in plaats van steeds kleiner. Dit kan gewoon niet langer", zegt een betoger tegen Hart van Nederland. Een ander die een bord omhoog houdt met de tekst 'Energiekosten omlaag' zegt: "Ik ben ontzettend boos. Het hele land is naar de klote. Er is maar één oplossing: het kabinet moet oprotten."

SP-leider Marijnissen begrijpt dat de betogers het hele kabinet aankijken. Ze zegt tegen Hart van Nederland dat het kabinet direct iets kan doen aan bijvoorbeeld de btw en de accijnzen, "maar het kabinet vertikt dat". "Maak plaats voor iemand die het wel kan. Mensen moeten van zich laten horen."

Hart van Nederland / ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.