Terug

Volg Hart van Nederland

DENK wil verbod op verscheuren en verbranden van koran

DENK wil verbod op verscheuren en verbranden van koran

Politiek

28 feb 2023, 23:25

Politieke partij DENK wil een verbod op het verscheuren en verbranden van de koran. Dat moet worden gezien als haatzaaien en daarom worden verboden, schrijft de partij in een actieplan tegen moslimhaat. Het verbod moet ook gaan gelden voor andere heilige boeken.

Nu wordt het verscheuren van de koran gezien als vrijheid van meningsuiting, verduidelijkt de partij. Op 22 januari nog werd er voor het gebouw van de Tweede Kamer door aanhangers van de radicaal-rechtse groepering Pegida een koran verscheurd en vertrapt. Daar is aangifte van gedaan, het Openbaar Ministerie onderzoekt de zaak.

Ook wil het momenteel drie Tweede Kamerleden-tellende DENK dat er een Nationaal Coördinator Moslimdiscriminatie wordt aangesteld. Die moet een nationaal plan tegen moslimhaat maken.

Lokken

De partij wil verder dat de overheid wordt doorgelicht op discriminatie van moslims. Dit zou moeten gebeuren met "loksollicitaties". Als daaruit blijkt dat werkgevers vrouwen met een hoofddoek discrimineren, moeten deze werkgevers worden gestraft en uitgesloten van overheidsopdrachten, zo valt te lezen in het actieplan.

De politie moet lokagenten inzetten om daders op te sporen en vast te zetten die vrouwen met een hoofddoek lastigvallen, vindt DENK. De partij wil ook dat "per direct" politieagenten en buitengewoon opsporingsambtenaren (boa's) een hoofddoek moeten kunnen dragen. DENK doet volgende maand in drie provincies mee aan de Provinciale Statenverkiezingen: Utrecht, Noord- en Zuid-Holland.

In de Hart van Nederland-podcast In alle Staten bespreken Nikki Herr en Merel Ek de belangrijkste thema's van de aankomende verkiezingen. Luister hier de meeste recente aflevering:

Je kunt In alle Staten onder andere beluisteren via Spotify, Juke en Apple Podcasts. Abonneer je vooral om geen enkele aflevering te missen!

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.