Terug

Volg Hart van Nederland

Deel Tweede Kamer roept op: 'Politieke partijen moeten stoppen met gebruik TikTok'

Politiek

27 feb 2023, 21:26

ChristenUnie, Partij voor de Dieren en D66 doen een oproep aan alle politieke partijen om te stoppen met het gebruik van het socialmediaplatform TikTok. Dat schrijft Tweede Kamerlid Hind Dekker-Abdulaziz (D66) maandag op Twitter.

Dekker-Abdulaziz wil in ieder geval dat alle partijen stoppen met TikTok totdat het platform alle beveiligingsproblemen heeft opgelost. Zo zouden persoonsgegevens naar landen als China worden gestuurd.

Plek voor desinformatie en haat

Bovendien vindt Dekker-Abdulaziz dat TikTok niet de plek is om politiek te bedrijven: "Een platform waar desinformatie en haat verspreid kan worden, is geen plek waar politieke partijen gebruik van moeten maken", aldus de politica.

Begin februari werd al duidelijk dat veel individuele politici uit de Tweede Kamer al hun TikTok-account verwijderden. Dat had vooral te maken met de zorgen vanuit de Kamerleden rondom de privacy van de app.

TikTok heeft in Nederland zo'n 3.5 miljoen gebruikers en is vooral populair onder kinderen en jongeren.

In onderstaande video spreekt staatssecretaris Van Huffelen in gesprek met Hart van Nederland haar zorgen uit over het privacybeleid van TikTok:

Kamerleden verwijderen TikTok-account om privacyredenen
0:50
Kamerleden verwijderen TikTok-account om privacyredenen

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.