Terug

Volg Hart van Nederland

Coalitie wil geen debat over beïnvloeding van OMT-adviezen

Coalitie wil geen debat over beïnvloeding van OMT-adviezen

Politiek

15 feb 2022, 18:23

Coalitiepartijen VVD, D66, CDA en ChristenUnie willen nu geen debat voeren over het coronabeleid van de afgelopen jaren. Kamerleden Pieter Omtzigt en Wybren van Haga drongen daar op aan, naar aanleiding van berichtgeving van Hart van Nederland en de NOS afgelopen week.

Hart van Nederland berichtte donderdag dat ambtenaren van het ministerie wisten dat zij mogelijk grondrechten zouden schenden bij de inzet van noodverordeningen. Daarover vroeg Van Haga een debat aan.

De NOS meldde een dag later dat het ministerie meermaals, met succes, invloed uitoefende op adviezen van het Outbreak Management Team. Omtzigt wilde daar een debat over.

'Historische vergissing'

Doordat de coalitiepartijen dinsdag tegen de verzoeken voor een debat stemden, was er geen meerderheid. Een geëmotioneerde Omtzigt sprak van een "historische vergissing. Er zijn weinig onderwerpen zó belangrijk. Het is ongehoord, werkelijk ongehoord, dat de regeringspartijen dat durven te blokkeren."

Fleur Agema van de PVV stelde nog voor om er één debat van te maken, maar ook daarvoor was niet voldoende steun. Ook Roelof Bisschop van de SGP sprak zijn teleurstelling uit. "Ik verbaas me er over dat een verzameldebat hierover wordt weggeblazen door de coalitie."

De coalitiepartijen stelden nog voor de kwesties woensdag bij het reguliere coronadebat te betrekken, maar daar voelde de oppositie weinig voor. De zaken verdienen een apart debat, vinden zij.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.