Terug

Volg Hart van Nederland

COA ziet af van extra aanmeldcentrum voor asielzoekers in Bant: 'Geen draagvlak voor'

COA ziet af van extra aanmeldcentrum voor asielzoekers in Bant: 'Geen draagvlak voor'

Politiek

19 sep 2022, 17:16

Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) ziet af van het inrichten van een aanmeldcentrum voor asielzoekers in Bant in de gemeente Noordoostpolder. Dat bevestigt een COA-woordvoerder na berichtgeving door Omroep Flevoland. Het COA heeft signalen ontvangen dat er onvoldoende draagvlak is in de lokale politiek en bij de inwoners voor de komst van een aanmeldcentrum.

Het aanmeldcentrum in Bant zou de locatie in Ter Apel moeten ontlasten en plaats moeten bieden aan 250 tot 300 asielzoekers. Zij zouden tijdelijk moeten verblijven in het nieuwe centrum in Bant, voor zij naar een asielzoekerscentrum zouden gaan.

Maximaal duizend asielzoekers

Tijdens een informatiebijeenkomst in Bant eerder deze maand gaf een aantal bewoners aan dat de gemeente al genoeg asielzoekers opvangt. Er ligt bijvoorbeeld een bestuursovereenkomst dat er in Noordoostpolder niet meer dan duizend asielzoekers zouden komen. Die wonen al in het asielzoekerscentrum in Luttelgeest, op loopafstand van de locatie die het COA op het oog had als aanmeldcentrum.

Het is nog niet bekend wat er gaat gebeuren met de kavel die het COA heeft gekocht in Bant voor het neerzetten van een nieuw aanmeldcentrum. De COA-woordvoerder zegt dat daarover overlegd zal worden met de gemeente.

Onderstaande reportage was eerder te zien bij Hart van Nederland.

Rutte erkent 'bestuurlijk falen' en schaamt zich voor situatie aanmeldcentrum Ter Apel
1:27
Rutte erkent 'bestuurlijk falen' en schaamt zich voor situatie aanmeldcentrum Ter Apel

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.