Terug

Volg Hart van Nederland

Grote moeite om asielzoekers te plaatsen: COA benadert hotels en vakantieparken voor opvang

Grote moeite om asielzoekers te plaatsen: COA benadert hotels en vakantieparken voor opvang

Politiek

6 okt 2021, 06:44

Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) benadert sinds deze week hotels en vakantieparken om in allerijl asielzoekers onder te kunnen brengen. Dat bevestigt het COA na vragen van de Volkskrant.

In november vorig jaar nam het COA ook al contact op met hotels en vakantieparken. In Leeuwarden werden honderden asielzoekers zelfs opgevangen in een evenementenhal. Dat het hier krap een jaar later opnieuw toe overgaat, toont aan hoeveel moeite het kost om asielzoekers te kunnen onderbrengen. "Het is alle hens aan dek", aldus een woordvoerder. Hotels krijgen bijvoorbeeld de vraag of ze minimaal dertig asielzoekers twee weken kunnen herbergen, inclusief drie maaltijden per dag.

Bijna geen uitstroom in centra

Vrijwel alle 30 duizend opvangplekken in Nederland zitten vol, mede doordat asielzoekers met een verblijfsvergunning de opvang nauwelijks kunnen verlaten. Daarnaast komen er ook meer asielzoekers uit Afghanistan, Libanon, Belarus en Turkije naar Nederland.

Hart van Nederland/ ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.