Terug

Volg Hart van Nederland

CDA'er Van den Berg steunt De Jonge, oppositie steigert: 'Schande voor Tweede Kamer'

CDA'er Van den Berg steunt De Jonge, oppositie steigert: 'Schande voor Tweede Kamer'

Politiek

7 apr 2022, 13:09

CDA-parlementariër Joba van den Berg toont tijdens het debat van donderdag veel begrip voor het handelen van haar partijgenoot Hugo de Jonge rond de mondkapjesdeal met Sywert van Lienden. Maar dat wordt haar niet in dank afgenomen.

Volgens Van den Berg is Van Lienden de boosdoener en is De Jonge net als alle anderen door hem "voor het lapje gehouden". Die uitleg schoot onder anderen PVV-Kamerlid Fleur Agema in het verkeerde keelgat. "Ook u was een CDA-kruiwagentje", hield zij Van den Berg voor. Agema vindt dat de CDA-parlementariër zich er te gemakkelijk van afmaakt.

GroenLinks-leider Jesse Klaver vindt de opstelling van Van den Berg daarnaast van "een schande voor de Tweede Kamer". Hij valt erover dat Van den berg vertrouwt op de goede bedoelingen van De Jonge. "Hoe weet u dat?", vroeg hij. "U zou naast ons moeten staan om aan waarheidsvinding te doen."

'Gênante vertoning'

Ook op Twitter zijn de meeste mensen niet te spreken over de lezing van Van den Berg. "Gênante vertoning dit. Van den Berg lijkt het slaafje van Hugo die hem koste wat kost aan het verdedigen is, zonder te luisteren naar waarheid of haar te verdiepen in wat er zich nou heeft afgespeeld", schrijft iemand.

Een ander zegt niet te begrijpen dat Van den Berg nu een grote kuil graaft voor het CDA. "Tenenkrommende voorstelling" noemen Twitteraars de lezing daarnaast. Van den Berg wordt verder afgeschilderd als "advocaat van de duivel".

Er zijn ook mensen die het juist opnemen voor Van den Berg en begrip hebben voor de steun voor De Jonge. "Ik vind dat ze best logische dingen zegt binnen de context van dat moment. Met de kennis van nu is het makkelijk oordelen."

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.