Terug

Volg Hart van Nederland

Van der Plas vreest escalatie boerenprotesten: 'Hoeveel signalen willen we nog hebben?'

Politiek

6 juli 2022, 13:39

Er komt woensdag geen spoeddebat over de uit de hand gelopen boerenprotesten. Dat is de conclusie na een aanvraag hierover door BBB-leider Caroline van der Plas. Ze maakt zich grote zorgen over de escalaties en snapt niet dat de coalitiepartijen geen debat willen.

Volg het laatste nieuws over de boerenprotesten in ons liveblog

"Ik heb een debat aangevraagd over hoe dit heeft kunnen escaleren. Welke gevolgen dat kan hebben voor de komende maanden en hoe we de rust terug krijgen", zegt Van der Plas tegen Hart van Nederland. Het Tweede Kamerlid benadrukt dat de politieschoten bij een actie dinsdagavond in Heerenveen de aanleiding is, maar niet het onderwerp over het spoeddebat.

Ze wil geen oordeel geven over het incident. Inmiddels gaan er op social media namen en foto's rond van de agenten die in Heerenveen zouden hebben opgetreden. "Dat moet je niet doen", stelt de BBB-leider. "Je ziet dat de geest uit de fles is. Dit soort dingen gebeuren nu ook. Dat is precies waar ik het debat over wil voeren."

'Niet alleen boeren zijn ontevreden'

Ze vreest dat de boerenprotesten verder uit de hand zullen lopen. "Als mensen niet zien wat er in ons land aan de hand is, hebben ze de kop in het zand. Niet alleen boeren zijn ontevreden, maar meer burgers", aldus de politica. "Ik verwacht dat dit over gaat slaan op andere groepen."

Van der Plas wijst op de eerdere uitspraak van ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers. "Hij zei dat het kan leiden tot een burgeroorlog. Hoeveel signalen willen we nog hebben?", vraagt ze zich af. "We moeten met ze aan tafel gaan", roept ze het kabinet op. "En geen Johan Remkes als bemiddelaar. Hij staat aan de basis van dit beleid. Daar is veel weerstand tegen."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.