Terug

Volg Hart van Nederland

Caroline van der Plas (BBB) doet tijdelijk stap terug vanwege doodsbedreigingen

Caroline van der Plas (BBB) doet tijdelijk stap terug vanwege doodsbedreigingen

Politiek

28 juli 2022, 11:09

Caroline van der Plas zal de komende tijd een stap terug doen en niet in de media optreden, omdat ze wordt bedreigd. Dat laat de voorvrouw van de BoerBurgerBeweging (BBB) weten na berichtgeving van RTL Boulevard.

"Ik voel me niet veilig op dit moment." Ze zegt meerdere berichten per week te ontvangen en heeft naar eigen zeggen al haar publieke optredens en werkbezoeken voor deze week en het weekend afgezegd.

"De anti-boerlobby of de anti-BBB-lobby draait op volle toeren. De haatberichten nemen in hevige mate toe en ook doodsbedreigingen komen nu binnen", aldus Van der Plas. "Kennelijk wordt BBB te groot in de peilingen en vinden mensen dan dat ze haat over je heen mogen storten."

Partijlid Henk Vermeer zegt tegen RTL Boulevard dat de bedreigingen ernstig zijn en dat nog niet bekend is uit welke hoek ze komen. Zo zou er onder meer een doodsbedreiging zijn waarbij Caroline "hetzelfde lot als Pim Fortuyn staat te wachten".

Onderstaande video is een reactie van Van der Plas op de goede peilingen, eind vorige maand:

Caroline van der Plas reageert op tweede plek BBB in peilingen
0:59
Caroline van der Plas reageert op tweede plek BBB in peilingen

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.