Terug

Volg Hart van Nederland

Brussel maakt einde aan uitzondering voor Nederland op mestnormen

Brussel maakt einde aan uitzondering voor Nederland op mestnormen

Politiek

7 juli 2022, 20:28

Nog meer slecht nieuws voor de Nederlandse boeren. Zij mogen mogelijk al vanaf volgend jaar minder mest uitrijden over hun land. De Europese Commissie wil een einde maken aan de uitzonderingspositie, ook wel derogatie genoemd, die Nederland op dat terrein al jaren heeft. Dat bevestigen Haagse bronnen aan het ANP na een bericht van de NOS.

Brussel stuurt al langer aan op een strengere behandeling van de Nederlandse boeren. Niet voor niets werd de derogatie twee jaar geleden slechts voor twee jaar verleend in plaats van de gebruikelijke vier jaar en werden er strengere voorwaarden aan verbonden dan voorheen.

Onderhandelingen lopen nog

Landbouwminister Henk Staghouwer waarschuwt boeren al langer dat zij er rekening mee moeten houden dat de derogatie helemaal komt te vervallen. De onderhandelingen in Brussel lopen nog, maar volgens ingewijden lijkt een geleidelijke uitfasering op dit moment nog het best haalbare.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.