Terug

Volg Hart van Nederland

Boer die oproept Schiphol plat te leggen krijgt eis van vijf maanden

Boer die oproept Schiphol plat te leggen krijgt eis van vijf maanden

Politiek

1 juli 2022, 17:10

Het Openbaar Ministerie eiste vrijdag bij de rechtbank in Rotterdam een celstraf van vijf maanden, waarvan drie voorwaardelijk, tegen een 23-jarige man uit het Zuid-Hollandse Strijensas omdat hij via de chatdienst Telegram opriep tot het platleggen van Schiphol.

"Als er net zoveel opkomst is als in Stroe, kan de politie en de ME niks", schreef de boer.

De man betuigde tijdens de zogeheten supersnelrechtzitting direct spijt. De berichten over de stikstofreducties vielen bij het boerengezin erg zwaar, legt hij uit.

De man woont thuis en werkt in het bedrijf van zijn ouders. "Ik zou het bedrijf volledig willen overnemen van mijn vader, maar dat is nu niet zeker."

Boerenverstand

Het is echter niet niks waar de man toe opriep, vond het OM. "Het gaat om het oproepen van geweld. Hij had zijn boerenverstand moeten gebruiken."

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.