Terug

Volg Hart van Nederland

BBB-voorvrouw Van der Plas zet deur open voor Omtzigt: 'Ik vind het een hele fijne man'

Politiek

26 mrt 2023, 21:26

De BoerBurgerBeweging sluit niet uit dat Pieter Omtzigt bij de partij komt. Caroline van der Plas zegt tegen Hart van Nederland dat de deur openstaat voor Omtzigt. "De bal ligt bij Pieter."

Van der Plas ziet Omtzigt vaak in de Kamer en heeft vorige week al aan hem gevraagd hoeveel journalisten hem hadden gepeild voor de BBB. Toen moest hij lachen, vertelt Van der Plas aan Hart van Nederland. De BBB staat er in elk geval voor open: "Ik vind het een hele fijne man. De bal ligt eigenlijk bij Pieter, of hij met ons in gesprek wil."

Als BBB en Omtzigt allebei meedoen, maar dan als aparte partijen, zou de lijst Omtzigt mogelijk op 38 zetels uitkomen en BBB op 17 zetels. Dat zou een fiks verlies betekenen voor de partij van Caroline van der Plas, die op 33 zetels zou komen als Pieter Omtzigt niet aan de komende Tweede Kamerverkiezingen zou meedoen.

Van der Plas wil graag praten met Omtzigt:

BBB staat open voor Omtzigt
0:37
BBB staat open voor Omtzigt

Ruim een op de drie Nederlanders zou bij Tweede Kamerverkiezingen stemmen op BBB en Pieter Omtzigt, als hij zou meedoen. Als ze hun krachten zouden bundelen, zouden de BBB en Omtzigt op 53 zetels uitkomen, zo is te zien in de eerste peiling van Maurice de Hond na de Provinciale Statenverkiezingen. Het zou dan de grootste partij in meer dan dertig jaar zijn.

Van der Plas premier

De volgende Tweede Kamerverkiezingen zijn in het voorjaar van 2025, als het huidige kabinet vier jaar vol maakt. Maar de BBB denk dat het kabinet dat misschien niet haalt. Het premierschap sluit Van der Plas niet uit: "Zeg nooit nooit".

Iedere dag bespreken we in de Hart van Nederland-podcast TV-TALK de belangrijkste televisiefragmenten. Beluister het hieronder:

TV-TALK is iedere ochtend te vinden in je favoriete podcastapp, zoals Spotify, Apple Podcasts of Juke. Of luister 'm direct via de speler hierboven. Abonneer om geen aflevering te missen! Wil je meepraten of iets met ons delen? Mail dan naar podcast.hart@talpanetwork.com of gebruik #TVTALK.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.