Terug

Volg Hart van Nederland

Arib eist alle informatie over onderzoek naar grensoverschrijdend gedrag

Arib eist alle informatie over onderzoek naar grensoverschrijdend gedrag

Politiek

8 aug 2023, 10:25

Voormalig Kamervoorzitter Khadija Arib (PvdA) heeft geëist dat ze volledige toegang krijgt tot alle relevante documenten die de basis vormden voor het besluit van het dagelijks bestuur van de Tweede Kamer om bijna een jaar geleden een onderzoek te starten naar vermeend grensoverschrijdend gedrag door Arib.

Ook wil ze de "twee anonieme brieven die door Vera Bergkamp en oud-griffier Simone Roos zijn verzameld om dit onderzoek te legitimeren," verklaarde Arib tegenover het ANP. Bergkamp volgde Arib op als voorzitter van de Tweede Kamer na de vorige Kamerverkiezingen.

Het onderzoek loopt al bijna een jaar, en heeft sindsdien veel commentaar ontvangen. Onder meer Johan Derksen is kritisch op de anonieme aanklachten:

Johan reageert op onderzoek naar oud-kamervoorzitter Arib: 'Zo makkelijk, anoniem'
1:33
Johan reageert op onderzoek naar oud-kamervoorzitter Arib: 'Zo makkelijk, anoniem'

Grensoverschrijdend gedrag

Het dagelijks bestuur van de Tweede Kamer besloot in september 2022 om een onderzoek in te stellen naar mogelijk grensoverschrijdend gedrag door Arib gedurende haar tijd als Kamervoorzitter. Dit besluit werd genomen op basis van anonieme brieven die waren ontvangen. De keuze voor het onderzoek was unaniem. Arib gaf aan in het tv-programma Zomergasten van afgelopen zondag dat ze nog steeds niet precies weet waarvan ze beschuldigd wordt.

Het blijft onduidelijk of Arib een termijn heeft vastgesteld waarop ze de documenten wil ontvangen en welke stappen ze zal ondernemen als haar verzoek niet wordt ingewilligd. Arib wordt in dit proces bijgestaan door de advocaten Geert-Jan en Carry Knoops.

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.