Politiek

Kabinet trekt miljoenen uit voor Utrechtse daklozen

Om het aantal daklozen in Utrecht terug te dringen, wordt door het kabinet 22 miljoen euro beschikbaar gesteld. Met dat geld kunnen 200 huizen worden gebouwd voor mensen die nu geen dak boven hun hoofd hebben.

In de Utrechtse daklozenopvangcentra wordt het steeds drukker en bovendien neemt de druk op begeleiders meer toe. Tegelijk moeten daklozen steeds langer wachten op een eigen woning. Wethouder Maarten van Ooijen van Maatschappelijke ondersteuning is daarom erg blij met het nieuws.

Lees ook: Daklozen dolblij met eigen cel in oude gevangenis Maastricht

“Met dit geld gaan wij aan de slag om de druk op de opvang te verminderen en de terugval naar dakloosheid te voorkomen”, legt de wethouder uit. De toekenning van het budget is volgens hem grotendeels wat de Domstad nodig heeft om dit voor elkaar te krijgen.

Ook zorg en begeleiding

De miljoenen zijn bestemd voor een periode van anderhalf jaar. Naast een dak boven het hoofd, zal het geld ook worden gebruikt om bewoners zorg en begeleiding te bieden. Het kabinet heeft in totaal 200 miljoen euro beschikbaar gesteld om dakloosheid in Nederland tegen te gaan.