Politiek

Kwintsheul wacht al vijf jaar op supermarkt

In 2012 brandde de supermarkt in Kwintsheul in het Westland af. Vele beloften, vergaderingen en toezeggingen verder is er nu, vijf jaar later, nog steeds geen nieuwe supermarkt. Daarom voerden de inwoners van het dorp donderdag actie.

Volgens de inwoners maakt de afwezigheid van een supermarkt de leefbaarheid in het dorp er niet beter op. De inwoners vinden dat gemeente en exploitant van het beoogde supermarktpand spijkers met koppen moeten slaan.

De gemeente Westland laat weten begrip te hebben voor de wens van de inwoners van Kwintsheul. “Ook wij willen heel graag een supermarkt. Maar wij zijn geen partij tussen de eigenaar van het pand en een mogelijke huurder.”

Exploitant Koornneef laat weten: “De afgelopen jaren heeft Koornneef Vastgoed moeite gedaan om een pand in Kwintsheul te laten bouwen. Vele bewoners en andere belanghebbenden waren tegen deze bouw, hierdoor is de bouw zeer lange tijd vertraagd. Helaas vinden diezelfde bewoners dat de supermarkt nu te lang op zich laat wachten.

Momenteel is Koornneef Vastgoed met meerdere retail partijen in gesprek inzake een huurcontract. Echter kunnen wij deze partijen niet bij naam benoemen, dit is ongepast. Zodra er meer bekend is, zullen wij de belanghebbenden hierover informeren.”