Terug

Volg Hart van Nederland

Politie maakt einde aan illegale feesten: 'Zelfs oma kwam nog even langs'

112

27 dec 2020, 09:50

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op diverse plaatsen in het land een einde gemaakt aan illegale feesten. De feestvreugde kwam onder meer in Rotterdam, Koningsbosch en Staphorst vroegtijdig ten einde. Een grootschalig feestje vieren is vanwege de coronamaatregelen immers verboden. In de Benthemstraat in Rotterdam maakte de politie een einde aan een feest in een bedrijfspand. Hierbij waren zo'n honderd mensen aanwezig, laat de politie via Twitter weten. Het is niet duidelijk of er aanhoudingen zijn verricht. https://twitter.com/Politie24/status/1343011676266889221 Ook in Haastrecht stuitte de politie zaterdagavond op een party. Zo'n twintig mensen vierden in een bedrijfspand een feestje, compleet met muziek, feestverlichting en bar. "Zelfs oma kwam nog even langs toen we ter plaatse waren," twittert de politie. Er zijn diverse bekeuringen uitgedeeld. https://twitter.com/Pol\_Krwrd/status/1342967870473576448

Rave in de bossen

Vannacht vond er ook een rave plaats in de bossen bij het Limburgse Koningsbosch. Feestvierders hadden de bomen versierd met kleurige glowsticks. De Telegraaf meldt dat er ook een geluidsinstallatie en zwaar vuurwerk waren neergezet. Volgens de krant maakte de politie een einde aan het feest, maar werden er geen aanhoudingen verricht. Volgens een politiewoordvoerster bleek ter plekke dat het een feest op Duits grondgebied was, waarop de Duitse politie is opgeroepen. Onder het viaduct van de A28 in het centrum van Staphorst hebben zo'n honderd jongeren vuurwerk afgestoken en een vuurtje gestookt. Volgens de woordvoerder was er geen sprake van een illegaal coronafeest, maar probeerden de jongeren met hun provocerende gedrag "de politie uit te lokken". Hoewel het in coronatijd niet is toegestaan om buiten met meer dan twee personen samen te komen, besloot de politie niet in te grijpen. "Daartoe lieten agenten zich niet verleiden", zegt de politiewoordvoerder. De jongeren kwamen na middernacht bijeen onder het viaduct, ongeveer van 00.30 uur tot 02.30 uur. "Agenten hielden een oogje in het zeil om te kijken of het uit de hand zou lopen. Hoewel er veel meldingen waren gekomen van dorpsgenoten, moest de politie een afweging maken. Uiteindelijk ging het als een nachtkaars uit omdat de groep uiteen viel." Tekst: Redactie/ANP Beeld: SQ Vision / Persbureau Meter

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.