Terug

Volg Hart van Nederland

Duizenden euro's aan zeldzame Pokémon-kaarten gestolen in woning

Duizenden euro's aan zeldzame Pokémon-kaarten gestolen in woning

112

16 dec 2020, 23:01

Bij een woningoverval woensdagmiddag in Kampen zijn er tientallen zeldzame Pokémon-kaarten gestolen. De kaarten zouden een waarde vertegenwoordigen van duizenden euro's. Het incident vond rond rond 15.30 uur in de middag plaats aan de Kronkelwilg in Kampen schrijft RTV Oost. Het is nog niet bekend of de dader(s) in beeld zijn. Lees ook: Burgers kunnen gestolen auto's opsporen met ’Pokémon-achtige’ app

Zeldzame Pokémon-kaarten

De regionale omroep schrijft dat de collectie onder meer kaarten omvat uit de late jaren '90, de periode dat de Pokémon-gekte tot een hoogtepunt steeg. Voor sommige zeldzame Pokémon-kaarten uit de eerste generatie van het spel worden honderden - en in sommige gevallen zelfs duizenden - euro's betaald door verzamelaars. De naar verluidt zeldzaamste kaart, de zogenaamde Pokémon Illustrator Card met een afbeelding van Pikachu, werd eind 2019 in New York geveild voor een recordbedrag van 224.250 dollar. Andere zeldzame kaarten zijn de zogenaamde Charizard holo, Machamp, Blastoise of Gyarados uit de eerste serie van het kaartspel. De politie voert nog onderzoek uit naar de toedracht van de woningoverval.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.