Terug

Volg Hart van Nederland

Honing helpt bij herstel darminfectie

Honing helpt bij herstel darminfectie

nieuws

7 mrt 2017, 15:26

Al een jaar had mevrouw Liebregts uit Tilburg last van een venijnige darminfectie. Niets hielp, antibiotica sloeg niet aan. Haar arts besloot toen tot een onorthodoxe methode: een bepaalde honingsoort uit Nieuw-Zeeland zou misschien kunnen helpen. De vervelende darminfectie zorgde ervoor dat de 72-jarige patiënte last had van chronische diarree. De enige oplossing was nog om een poeptransplantatie te doen. Daarbij wordt ontlasting van een gezond persoon in de zieke darm gebracht. Maar dat wilde de vrouw niet. Maag- lever- en darmarts Robert Laheij van het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis bedacht toen iets anders. Jaren geleden zocht de arts uit wat honing precies voor werking heeft. De Manutahoning uit Nieuw-Zeeland zou een bacteriewerende werking hebben. Laheij: "Uiteindelijk hebben we voorgesteld de darmen met medicinale honing te spoelen en dat pakte heel goed uit." Mevrouw Liebregts is nu al een geruime periode klachtenvrij. De behandeling met honing is uniek te noemen. "Voor zover ik weet is dit wereldwijd de eerste darmpatiënt die we met behulp van deze honing klachtenvrij hebben gekregen", aldus Laheij. Zijn bevindingen zijn gepubliceerd in een medisch tijdschrift.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.