Terug

Volg Hart van Nederland

Opnieuw pech voor reiziger: KLM laat massaal passagiers staan om Schipholchaos

Opnieuw pech voor reiziger: KLM laat massaal passagiers staan om Schipholchaos

nieuws

4 juni 2022, 18:32

Een nieuwe tegenstoot voor de reiziger die had gehoopt toch nog op tijd te kunnen vliegen vanaf Schiphol: KLM heeft zaterdag einde middag besloten tot nader order geen passagiers meer mee te nemen op Europese vluchten naar Schiphol. Talloze vluchten zijn geannuleerd en toestellen vliegen leeg terug naar de luchthaven.

Volgens de maatschappij is de verstoring op Schiphol momenteel te groot door de reizigerschaos. Opnieuw staan er namelijk lange wachtrijen voor en in alle vertrekhallen van de luchthaven. En naast ongunstige weeromstandigheden speelt ook baanonderhoud op Schiphol een rol, waardoor veel toestellen niet kunnen landen of vertrekken.

Grote pinksterchaos gaat nu nog een stap verder

Veel KLM-vluchten zijn vertraagd of zelfs aanvullend geannuleerd laat de vliegtuigmaatschappij weten. Het besluit moet ervoor zorgen dat gestrande passagiers zaterdag zoveel mogelijk alsnog kunnen vertrekken vanaf Schiphol en KLM ook zondag zoveel mogelijk vluchten uit kan voeren.

Sinds gisteren mogen passagiers niet eerder dan vier uur voor de vlucht op Schiphol aanwezig zijn. Ze hopen dat deze maatregel helpt de doorstroom te bevorderen. Vandaag wordt het tegendeel bewezen en is het drukker dan ooit. Medewerkers controleren passagiers op hun vertrektijd en dit lijkt voor extra opstoppingen te zorgen.

KLM biedt reizigers excuses aan. De luchtvaartmaatschappij benadrukt dat het alles op alles zet om passagiers zo snel mogelijk een alternatieve vlucht aan te bieden.

Bent u vanavond gestrand in het buitenland? Stuur een mail naar hart@talpanetwork.com of bel naar 020-8007777.

Hart van Nederland

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.