Terug

Volg Hart van Nederland

Tweede explosie in Bilthoven gefilmd, verslaggever duikt weg

Tweede explosie in Bilthoven gefilmd, verslaggever duikt weg

112

21 apr 2022, 20:08

Een flat in Bilthoven is donderdag deels verwoest door twee explosies, waarschijnlijk veroorzaakt door een lekke gasleiding. De eerste explosie was nog licht, vooral de tweede veroorzaakte veel schade. Hoe hard die klap was, filmde een verslaggever van een lokaal mediabedrijf per ongeluk.

De journalist deed juist verslag over de eerste explosie en de gevolgen die tot dan toe bekend waren. Halverwege zijn verslag klonk de tweede, veel zwaardere explosie. De verslaggever schrikt zich zichtbaar een ongeluk en duikt direct weg achter de camera.

Zeven gewonden

Er vielen zeven gewonden bij de gasexplosie. Dit meldde burgemeester Sjoerd Potters van De Bilt, waar Bilthoven onder valt, tijdens een persconferentie in het gemeentehuis donderdagmiddag. Alle slachtoffers zijn hulpverleners. Het gaat om vijf brandweermannen en twee agenten. Vier van de slachtoffers zijn nog in het ziekenhuis. Zij hebben lichte of wat zwaardere verwondingen. "Dan moet je aan botbreuken denken", zegt Jan Hazeleger, sectorcommandant brandweer bij de Veiligheidsregio Utrecht tijdens de informatiebijeenkomst.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.