Terug

Volg Hart van Nederland

'Witte kerst' op 1 april: Kampen omgetoverd tot kerstmarkt

nieuws

1 apr 2022, 22:59

De weergoden zijn Kampen vast goed gezind. Door de coronacrisis hebben de inwoners van de Overijsselse stad het twee jaar lang zonder grote kerstevenementen moeten doen, en als het aan de plaatselijke ondernemers ligt mag dat nu wel eens ingehaald worden. Daarom viert Kampen nu, uitgerekend tijdens deze witte dagen, Kerstmis.

Kerstbomen, een kerstman, sneeuw, kerstversiering, kraampjes: alles waar je aan denkt bij een kerstmarkt is vrijdag en zaterdag aanwezig in het centrum van Kampen. Maar waarom in april?

"We hebben een kerstfilm gemaakt, maar we vonden het origineler om die juist niet tijdens kerst in première te laten gaan. Toen is het idee ontstaan om daar een kerstactiviteit aan te verbinden", vertelt een van de initiatiefnemers Michiel de Groot, die tevens voorzitter is van vereniging Binnenstad Ondernemers Kampen, aan Hart van Nederland.

Die kerstactiviteit is uiteindelijk uitgegroeid tot een heus evenement. Naast alle versieringen vinden er ook een sneeuwballengevecht, en muziek- en theateroptredens plaats. Dat er nu ook echte sneeuw is gevallen, maakt het volgens Michiel helemaal af. "Dat is echt karma", aldus Michiel grappend.

1 april

In Kampen hebben ze sinds twee jaar de traditie om een 1 aprilgrap te bedenken die geen grap is. Eerder bedachten ze een koeienverkiezing en gaven ze gratis deurbellen weg met het 'Kamper geluidslogo'. Hoewel dit evenement de volgende 'stunt' is, denken nog steeds heel veel mensen volgens Michiel dat het idee een 1 aprilgrap is. "Maar dat is het echt niet, en langzamerhand zullen mensen daar vrijdag achter komen."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.