Terug

Volg Hart van Nederland

Winnaar mooiste kerststraat van Nederland 2021 ziet prestigieuze trofee aan diggelen vallen

nieuws

11 dec 2022, 12:02

Welke straat wordt dit jaar de mooiste kerststraat van Nederland? Inmiddels is het een traditie dat Hart van Nederland de felbegeerde gouden bal uitreikt aan de bewoners die hun straat het mooist, het meest gezellig of het uitbundigst hebben versierd. Vorig jaar viel deze prijs in het Zuid-Hollandse Arkel. Maar wat blijkt: hun gouden bal is net voor de nieuwe verkiezing kapot gegaan.

Kerstlampjes: we zijn er allemaal dol op. De een houdt het bij een subtiel lampje; voor de ander kan het niet groots genoeg. Kerststerren, lichtslangen, knipperlichtjes, kerstmannen, sneeuwpoppen, guirlandes en ga zo maar door. Ondanks de energiecrisis trekken ook dit jaar weer veel Nederlanders de lichtjes uit de kast. Voor de fanatiekelingen draait het om meer dan alleen het hebben van een prachtige voorgevel. De échte kerstliefhebber wil wonen in de allermooiste kerststraat en gaat daarom de strijd aan met de rest van het land.

Kerstbalen

In het Zuid-Hollandse Arkel zijn ze nog steeds apetrots op hun titel. De bewoners van de Bazuinstraat transformeerden hun straat vorig jaar tot de allermooiste kerststraat van Nederland. Ook dit jaar doen ze weer mee in de strijd om de eretitel, maar met een dubbel gevoel.

Voor een terugblik naar vorig jaar lieten de winnaars nog trots hun trofee zien voor de camera van Hart van Nederland. Maar kort daarna ging het mis. De prestigieuze prijs uit 2021 is per ongeluk gevallen, waardoor er een flinke hap uit de gouden bal mist. Bewoner Susanne heeft de knop omgezet. Ze ziet het ongelukje als een extra stimulans om ook dit jaar weer groots uit te pakken met haar buren: de winst moet wederom naar de Bazuinstraat.

Waar de mooiste kerststraat van Nederland dit jaar ligt, wordt vrijdag 23 december live in de uitzending van Hart van Nederland bekendgemaakt. Meedoen is nog mogelijk, zie hieronder voor de details.

Wat moet je doen?

  • Stuur onze redactie vóór 18 december een mailtje hart@talpanetwork.com o.v.v kerststraatverkiezing 2022

  • Vermeld in je mail in ieder geval het betreffende adres en de naam van een contactpersoon (inclusief telefoonnummer en mailadres).

  • We ontvangen graag maximaal 5 goede foto's en een (horizontale) video van maximaal 1 minuut van jullie versierde straat zodat we een goed beeld kunnen krijgen van jullie straat.

  • En tot slot: vertel ons waarom jullie straat de mooiste en meest creatieve kerststraat van Nederland is.

Na 18 december openen de stembussen op onze site en kan er worden gestemd.

Vrijdag 23 december maken we om 17.00 uur de winnaar bekend in de tv-uitzending van Hart van Nederland op SBS6 en live op Facebook.

Met het sturen van beeldmateriaal stem je ermee in dat Hart van Nederland de foto's en video's mag gebruiken op hartvannederland.nl, social media en in de tv-uitzending.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.