Terug

Volg Hart van Nederland

Winkeldief stuurt supermarkt jaren na diefstal excuusbriefje met openstaande 'schuld'

nieuws

9 mrt 2023, 16:14

Een winkeldief die jaren geleden zijn slag sloeg bij een supermarkt in Rotterdam heeft zijn misstap op bijzondere wijze goedgemaakt. De dief stuurde de supermarkt een handgeschreven briefje met een schuldbekentenis en een 'schadevergoeding' van veertig euro.

In het briefje schrijft de winkeldief dat hij jaren geleden iets heeft gestolen uit de supermarkt. "Vroeger, op een veel jongere leeftijd heb ik een beetje derving gemaakt", zo schrijft de (voormalig) bandiet. Bij het handgeschreven briefje zitten twee briefjes van 20 euro. "Dit wil ik teruggeven om mijn schuld af te betalen. Mijn excuses hiervoor."

Werkplezier

Het winkelpersoneel is blij met de brief. "Lieve anonieme klant van onze winkel, dankjewel voor deze brief en voor je eerlijkheid", schrijven de medewerkers woensdag op Facebook. "Wij waren aangenaam verrast en je hebt hiermee ons werkplezier vandaag zeker verhoogd!"

Wat de winkeldief heeft gestolen is niet bekend.

Eind vorig jaar bleek uit cijfers van de politie dat het aantal winkeldiefstallen steeds verder oploopt. In onderstaande video vertelt een filiaalmanager hoe hij daarmee omgaat:

Steeds meer winkeldiefstallen: ondernemers nemen heft in eigen hand
1:48
Steeds meer winkeldiefstallen: ondernemers nemen heft in eigen hand

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.